Engagerat par med placeringserfarenhet (ID 200809)

Om Familjehemmet


Par från barnvänligt område i Huddinge i Stockholm födda -68 respektive -79 med en hemmavarande dotter född -16. Mannen och kvinnan bor i en trevåningsvilla på 240 kvm bestående av totalt nio rum, två kök och toaletter på varje våning. Huset omfattar ett brevidboende på andra våningen med två möblerade rum, eget kök, rymligt badrum och med egen stor balkong/ altan.

Det finns goda bussförbindelser i nära anslutning till familjens bostad. I Huddingeområdet finns ett brett utbud av skolor för barn och unga i alla årskurser. Det finns även matbutiker, flera köpcentrum med caféer och restauranger. I Huddinge centrum finns även apotek, bank, livsmedelsbutiker, vårdcentral och simhall. Det finns också tillgång till träningsanläggningar som erbjuder olika bollsporter som basket och fotboll.

Både mannen och kvinnan är konstnärer i grunden och har lång erfarenhet av att bland annat bedriva konstrelaterade workshops för barn och unga. I hemlandet driver de även en skola för barn från behövande familjer. I dagsläget bedriver mannen företag och kvinnan utbildar sig på heltid till konditor.

Paret har tidigare placeringserfarenhet av relationssvårigheter och brevidboende placeringar. De talar förutom svenska och engelska även hindi, urdu och punjabi. Paret har sitt ursprung i Indien.

De har inga djur i hemmet, men mannens vuxna son (25 år) besöker regelbundet hemmet med sin hund Olivia.

Familjen föredrar att ta emot ett syskonpar som kan finnas där och hjälpa varandra, oavsett kön, helst inom åldersspannet 9-19 år. De är även öppna för att ta emot samplacerade mammor med barn.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem