Ensamstående man med bred erfarenhet, Haninge (ID 201436)

Om Familjehemmet

Ensamstående far född -61 bosatt i Haninge kommun med tre hemmavarande barn födda -05, -06 samt -10 i en stor villa. Mannen har omfattande erfarenhet och har haft över 30 placeringar. Han har även agerat som god man i flera uppdrag.

Mannen bor i en rymlig villa om 260 kvm med gott om plats för familjen och de placerade ungdomarna. Villan består av totalt nio rum och kök. Övervåningen är avsedd för de placerade ungdomarna och rymmer fyra möblerade sovrum samt ett gemensamt sällskapsrum.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Familjen har gångavstånd till Haninge station där pendeltåget går in till Stockholm och en busshållplats ligger även nära familjens hem. Det finns både grundskolor och ett gymnasium i området. Det finns en mängd sysselsättningsmöjligheter för ungdomar och i närområdet bedriver IFK Haninge idrottsverksamhet där ungdomar kan engagera sig i olika sporter såsom fotboll och innebandy.

Mannen skapar en positiv atmosfär i hemmet där även husdjuren är en viktig del av familjen. Familjen har tre katter. Han har utmärkta kommunikationsfärdigheter och värderar respekt, omsorg och samarbete inom familjen och med de placerade ungdomarna. Han är öppen för olika trosinriktningar och livsåskådningar, vilket visar på hans tolerans och respekt för mångfald. Mannen är redo att ta emot ungdomar med olika bakgrund och erfarenheter, men föredrar de som inte är involverade i pågående kriminalitet eller missbruk. Hans motivation att bli familjehem är att hjälpa och stödja ungdomar på ett större sätt, och han har en stark vilja att skapa en trygg och positiv miljö för dem.

Familjen har sitt ursprung i Egypten och talar förutom svenska även engelska, arabiska samt lite italienska.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem