Familj med kännedom om diagnoser (ID 201120)

Om Familjehemmet

Ensamstående mamma född 1961 samt dennes två vuxna söner födda 1983 respektive 1989. Familjen är bosatta i ett fyraplanshus i ett villaområde i Vårby, Stockholm med fyra lediga sovrum.

Det finns även ett bredvidboende i form av ett Attefallshus med 1,5 rum fördelat på 35 kvm på tomten. Familjen bor nära till det mesta. Huset har en busshållsplats där man kan ta bussen till närliggande områden som Tumba, Kungens kurva, Skärholmen och andra områden. Området har brett utbud av skolor att erbjuda för barn och unga i alla årskurser.

Familjen har i dagsläget viss placeringserfarenhet, men är fortfarande relativt nya som jourhem då deras första uppdrag påbörjades tidigt 2023. Genom tidigare yrken, som personligassistent, finns kännedom och erfarenhet inom diagnoser som autism, ADHD samt epilepsi.

Mamman har även tre andra vuxna barn, döttrar, varav en sedan barndomen har haft särskilda behov och bor i dag på LSS-boende. I dagsläget är mamman hemma på heltid. Familjen är godkänd i nämnd.

Familjen talar svenska, engelska, kurdiska och arabiska. Familjen har sitt ursprung i Irak.

Hemmet har inga husdjur.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem