Erfaret par i Järfälla (ID 200661)

Om Familjehemmet

Par födda -78 respektive -77 med två hemmavarande barn födda -99 samt -11 bosatta i ett stort hus bestående av 260 kvm i Järfälla. Familjen har ett fint och rymligt hus med 7 sovrum, två vardagsrum samt två badrum.

I närheten av hemmet finns det busshållplats och det finn även möjligheten att ta bussen till pendeltågsstationen där tåget åker till olika stadsdelar i Stockholm. Familjen bor i ett barnvänligt villaområde och det finns gott om skolor, högstadium samt gymnasium. I Järfälla finns ett stort utbud av affärer och köpcentret ligger på promenadavstånds. Utomhusbad, träningsanläggning, fritidsgård och andra sportaktiviteter finns att tillgå. Familjen har möjlighet att introducera olika fritidsaktiviteter för det placerade barnet och även följa med på aktiviteter.

Kvinnan är utbildad undersköterska och har tidigare arbetat som personlig assistent, idag arbetar hon som frilansande tolk. Mannen är egenföretagare där han driver ett taxiföretag.

Familjen har tidigare placeringserfarenhet av ensamkommande, eget beteende, självskadebeteende, missbruk samt ADHD.

Familjen har inga djur och talar utöver svenska även dari, persiska, engelska samt hazara och har sitt ursprung i Afghanistan.

Familjen har nämndbeslut för familjehemsplacering genom Järfälla kommun och har även genomgått familjehemsutbildningen ”Ett hem att växa i” samt utbildning inom TMO.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem