Kompetent ensamstående man (ID 201751)

Om Familjehemmet

Ensamstående man född -86 boende i Gränby i Uppsala. Mannen bor i lägenhet bestående av 3 rum och kök. Ett rum finns att disponera för en placerad ungdom. Rummet är möblerat med säng, skrivbord, garderob, byrå. Det finns tillgång till internet.

Det finns goda kommunikationer i området. Lokalbuss med tät trafik finns till Uppsala city med tillgång till alla slags aktiviteter som finns i en storstad. Det finns grundskola, vårdcentral, bibliotek i närheten. Förutom det finns det tillgång till idrottsanläggningar.

Mannen har en dotter född -12, som bor relativt nära och spenderar en del tid hemma hos honom. Dotterns mamma tillika mannens fd. fru bor i närheten. Det är en av anledningen till att han har valt att bo kvar i Uppsala. Relationen med dottern, fd. hustrun och hennes sambo är viktigt och de umgås ofta tillsammans.

Mannen har ett stort nätverk bestående av fd. hustrun och hennes sambo, släkt och vänner som kan vara honom behjälplig vid en placering om behovet uppstår.

Mannen arbetar som personlig assistent åt en ung man. Han har också ett ideellt uppdrag i föreningen Gränby fotbollsklubb där han är fotbollsledare för unga mellan 16 – 25 år.

Mannen talar svenska, engelska samt somaliska och har sitt ursprung i Somalia. Familjen har inga husdjur. Mannen önskar ta emot pojkar mellan 10-16 år, gärna fotbollsintresserade eller annan aktivitet. Pojkar som har varit i ”skiten” och vill ur, är en klientgrupp som ligger honom varmt om hjärtat.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem