Erfaret och kompetent par i landet, gård Avesta (ID 200858)

Om Familjehemmet

Man och kvinna från Horndal födda -63 respektive -70 med en hemmavarande dotter född -08. Familjen bor på en stor gård 2 mil från Avesta. På gården finns två hus, en ladugård, verkstad och ett slakteri. I ett av boningshusen som familjen bor i finns fem rum och ett kök. Det finns ytterligare ett boende på gården tillgängligt som bredvidboende med möblerade rum som har fönster tillgängliga.

Det finns bussförbindelsers ungefär 500 meter från gården som gör det möjligt att åka in till både Horndal och Avesta. I Horndal finns närmaste förskola och grundskola. Där finns också tillgång till mataffärer och restauranger samt idrottsanläggningar och simhall. I Avesta finns högstadie- och gymnasieskolor och även folktandvård och vårdcentral.

Kvinnan arbetar som timanställd och är flexibel med sin arbetstid medan mannen arbetar som svetsare. Paret har tidigare placeringserfarenhet och har sedan tidigare tagit emot fem placeringar. De har bl.a. erfarenhet av omsorgsbrist pga. missbruk hos föräldern, kriminalitet, psykiskt och fysiskt våld, ADHD och hedersrelaterat våld.

Paret talar både svenska och engelska. De har katter, grisar, kaniner och kalvar på gården.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem