Trevligt par med engagemang och omsorg (ID 200966)

Om Familjehemmet

Par utan gemensamma barn bosatta i Uppsala i en lägenhet på 63 kvm fördelat på tre rum och kök. Ett ledigt möblerat rum med fönster finns tillgängligt för eventuella placeringar.

Lägenheten ligger fem minuter från centrum och det finns busshållplats nära boendet. I centrum finns det vårdcentral, tandvård samt flera restauranger och matbutiker. Bad, bibliotek, föreningsliv och annat finns även i centrum. Inom gångavstånd finns de flera skolor och högstadiet. I området finns det gott om lekplatser samt en badplats.

Mannen är utbildad byggingenjör och arbetar som byggnadsinspektör på Uppsala kommun. Kvinnan studerar SFI på deltid. Hon har tidigare arbetat på en skola med barn i förskoleklass upp till årskurs nio. Paret har ingen placeringserfarenhet men mannen har en son från ett tidigare äktenskap och kvinnan har genom tidigare jobb inom skola skaffat sig erfarenhet av att jobba med barn. Paret uppger att de är medvetna om att barn har diverse behov och finns tillgängliga för att kunna tillgodose behoven i alla avseenden. Makarna är beredda att stötta i skolan, hälsa, i kontakt med socialtjänsten och med umgänge.

Kvinnan är för tillfällig hemma på heltid och därför passar det bäst att ta emot barn mellan 2-10 år. Mannen talar svenska, kurdiska och arabiska och kvinnan talar kurdiska och turkiska.

Paret har sitt ursprung i Kurdistan.

Familjen har inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem