Erfaret par i Malmö (ID 201113)

Om Familjehemmet

Familjen består av ett par födda -59 och -69. Paret bor i Malmö i en stor villa. Husets boyta är 156 kvm och består av sex rum och kök med två toaletter och fem sovrum. Det finns två rum tillgängliga för eventuella placeringar, ett möblerad och ett som står tomt. Familjen har en stor trädgård och tomt som använts för odling.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Det finns flera förskolor, grundskolor, lekparker, köpingscenter, affärer, bad och aktiviteter för barnfamiljer i närheten.

Kvinnan är utbildad lärare och arbetar idag som förskolelärare. Hon har flexible tider och har möjlighet att vara hemma på eftermiddagen under placeringstiden om behovet finns. Mannen arbetar som tolk. Familjen har inga placeringserfarenheter men har fått erfarenhet genom att uppfostra egna barn och genom arbete då mannen är god man för några ungdomar och har utbildats inom överförmyndarnämnden inom ADHD och olika NPF-diagnoser.

Paret talar svenska, arabiska samt engelska och har sitt ursprung i Palestina.

Familjen har inga djur inomhus men har höns i trädgården.

Familjen har gått familjehemsutbildningen ”Ett hem att växa i”.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem