Par i Järfälla med lång erfarenhet (ID 201410)

Om Familjehemmet

Par födda -60 respektive -57 med tre vuxna utflugna barn. Familjen är bosatta i Järfälla i en bostadsrätt med 4 rum och kök. Lägenheten är fördelad på 76 kvm med två möblerade rum som finns lediga för en eventuell placering eller ett syskonpar.

Lägenheten ligger i ett fint och lugnt område med flera barnfamiljer. Busshållplats finns längs vägen utanför hemmet och tunnelbanan ligger fem minuter bort med buss. I området finns det skolor och gymnasium för unga och äldre barn. Vad gäller sysselsättning erbjuds många aktiviteter för barn och unga i området. Det finns flera lekparker, fotbollsplaner, köpcenter etc. Köpcenter finns inom gångavstånd från hemmet. Utomhusbad samt träningsanläggning med bad inomhus finns också i området.

Båda mannen och kvinnan har studerat ekonomi på eftergymnasial nivå i hemlandet och mannen har arbetat i Sverige på ett boende för ensamkommande, bibliotek samt en livsmedelsbutik. Kvinnan har arbetat som tolk sedan -96 och är även utbildad SFI-lärare. Hon har också studerat pedagogik och arbetat som lärare på flera grundskolor. Kvinnan arbetar idag 75 procent som gymnasielärare och mannen är heltidspensionär.

Familjen har erfarenhet av att vara familjehem i många år. De har även gått utbildningen ”ett hem att växa i” samt utbildning inom TMO. De har även gått en ledarutbildning i föräldrautbildning.

Paret har erfarenhet av många tidigare placeringar. De har haft barn placerade med varierande diagnoser, däribland ADHD, ADD, autism, språkstörning, utåtagerande beteende, självskadebeteende, hedersrelaterad problematik och varierande bakgrund.

Familjen har sitt ursprung i Syrien och talar svenska samt arabiska och har inga djur i hemmet. 

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem