Barnfamilj med erfarenhet av NPF & vård, Umeå (ID 201032)

Om Familjehemmet

Par födda -87 respektive -91 med fyra hemmavarande barn födda -07, -11, -14 samt -22, bosatta i Umeå i en hyreslägenhet på 106 kvm som består av fyra rum och kök. Lägenheten är uppdelat på två våningar. Övervåningen består av tre sovrum, ett vardagsrum och kök, på bottenvåningen finns ett sovrum som har både dusch och toalett och paret uppger att det rummet passar bäst deras äldsta dotter eller en placerad om så skulle det önskas. Vid eventuell placering finns det ett möblerat rum ledigt.

Det finns goda bussförbindelser i nära anslutning till familjens bostad. I närheten av bostaden finns även många skolor och förskolor samt aktiviteter för barn och ungdomar.

Mannen blev nyligen klar med sin undersköterskeutbildning och arbetar heltid på ett äldreboende nära hemmet. Kvinnan är utbildad barnskötare och är fastanställd sedan tre år tidigare som barnskötare på en kommunal förskola. I yrket som barnskötare har hon jobbat med barn som har haft diagnoser såsom autism och ADHD.

Familjen har ingen tidigare placeringserfarenhet, men har erfarenhet av barn genom egna barn och genom arbete. Mannen uppger att han kan gå ner i tjänst om behovet skulle uppstå. Familjen önskar ta emot flickor i alla åldrar och pojkar upp till tolv år. Paret avstår från placeringar med kriminell, missbruk eller psykiskt problem.

Familjen har inga pälsdjur och talar förutom svenska även persiska och dari och har sitt ursprung i Afghanistan.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem