Engagerad par med utrymme för placeringar (ID 201752)

Om Familjehemmet

Gift par, födda -62, bosatta i en rymlig fyrarumsvilla i Oxie utanför Malmö. Paret har två utflugna barn. Det finns flera sovrum tillgängliga för potentiella placeringar.

Paret bor inom gångavstånd till förskola, det finns flera förskolor och grundskolor i årskurs 1-9 i Oxie. Det finns även vårdcentral, mataffärer samt tågstation varifrån det finns täta avgångar med lokaltåg både mot Malmö -Helsingborg samt Ystad, Simrishamn. I Oxie finns bibliotek, med närhet till flera natur-och strövområde

Mannen är utbildad lastbilschaufför och är timanställd på BMD, bygg och transport och kvinnan är barnskötare och arbetar på förskola. Paret har ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem, men uttrycker en stark vilja och ett engagemang att göra en god insats i ett barns liv. Paret talar arabiska samt svenska och har sitt ursprung i Irak. Det finns inga husdjur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem

Par i Sala (ID 201408)

Familj i 50 års åldern med ett hemmavarande barn född -07, paret bor i en hyresrätt mitt i Sala centrum