Familj med lång och bred erfarenhet, Villa (ID 200802)

Om Familjehemmet

Erfaret familjehem från Örebro med tre hemmavarande döttrar. Paret bor i ett hus på 147kvm bestående av tre våningar fördelat på 9 rok. Ett av rummen på övervåningen är möblerat med fönster och finns tillgängligt för en eventuell placering. På källarvåningen finns det tre möblerade sovrum försedda med fönster samt badrum och toalett. Dessa rum är också tilltänkta för eventuella placeringar.

Han jobbar heltid som bussförare. Kvinnan jobbar heltid som kock på en restaurang. Hon uppger att hon är flexibel med sin arbetstid och kan anpassa sig efter en eventuell placering om det skulle behövas.

Paret har genomgått utbildningen ”Ett hem att växa i”. De har även slutfört utbildning kring våld i nära relationer samt grundläggande utbildning om våld och trauma genom Fagersta kommun.

Paret har lång placeringserfarenhet och har tidigare behandlat 15 placeringar. De har bland annat erfarenhet av placeringar med diagnoser som ADHD och autism, placeringar till följd av omsorgsbrist samt placeringar av ensamkommande barn.

Förutom svenska talar paret persiska och kurdiska.

De har en kanin i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem