Par med bred yrkeserfarenhet som HVB (ID 201434)

Om Familjehemmet

Par födda -85 respektive -91 bosatta i ett lugnt, nybyggt område i Barkarby i Järfälla kommun på en lägenhet om 3 sovrum fördelat på 90 kvm. Ett möblerat sovrum står redo för en tilltänkt placering.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Vad gäller sysselsättning finns det bra möjligheter till fritidsaktiviteter och fritidsgårdar för ungdomar att tillgå. Däribland finns det biografer, bibliotek, familjeaktiviteter, bad, thaiboxningsklubb, idrottshall samt gym, fotbollsklubbar och mycket mer.

Mannen har en son född -18 från ett tidigare förhållande som bor hos paret varannan vecka. Mannen är egenföretagare och driver ett kafferosteri och kvinnan studerar till sjuksköterska och förväntas bli klar januari 2025.

Paret kan vara flexibla vid behov.

Kvinnan har även tidigare erfarenheter inom vård, personligassistans samt HVB. Hon har arbetat med fysiska funktionshinder, elever med svårigheter i skolan samt inom HVB med barn och ungdomar från olika bakgrunder med varierande problematik. Bl.a. med tjejer och killar mellan 9–17 år med kriminalitet, missbruk, omsorgsbrist samt våld i hemmet.

Mannen talar utöver svenska även engelska, armeniska, grekiska samt persiska. Kvinnan talar utöver svenska även armeniska och engelska. Kvinnan är ursprungligen från Irak och mannen från Iran.

Paret har ingen tidigare placeringserfarenhet och har en liten hund.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem