Ensamstående man med ledig rum (ID 201725)

Om Familjehemmet

Ensamstående far med två döttrar, födda -12 och -15 som bor hos honom några dagar i vecka. Mannen bor i en lägenhet om cirka 117 kvadratmeter med fyra sovrum, ett badrum och separat toalett. I badrummet finns det tvättmaskin och torkskåp. Ett av rummen är ledig för eventuella placeringar.

Lägenheten är nära till det mesta och i bostadsområdet finns det goda bussförbindelser. Bussförbindelser finns till och från Tyresö centrum där det finns matbutiker, apotek, klädbutiker och caféer. Det tar cirka 20 minuter att köra till Stockholm Central. I närområdet återfinns flera förskolor och skolor som möter behoven för barn i olika åldrar.

Mannen är utbildad fastighetsförvaltare och har en chefsroll inom arbetet som fastighetsförvaltare. Har även haft positioner såsom fastighetschef, driftchef och teknisk förvaltare. Mannen har ett flexibelt arbete och har möjlighet att utföra sitt arbete hemifrån under tre till fyra dagar i veckan. Mannen åker motorcykel och innehar jaktlicens och är intresserad av lerduveskytte.

Har ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem men har god insyn i familjehemsvård då hans föräldrar var familjehem när han bodde hemma som ungdom.

Mannen talar svenska, engelska, pashto, persiska samt urdu och har sitt ursprung i Afghanistan. Familjen har inga husdjur och önskar ta emot barn i åldrarna 6-10 år, oavsett kön. Förutsätt att barnet inte lider av allvarliga fysiska sjukdomar. Vid mottagande av barn med diagnoser såsom ADHD eller autism, föredrar Aron att dessa är av mildare grad, vilket underlättar för honom att ge det stöd och den omsorg som krävs för att möta deras behov på bästa möjliga sätt.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem