Ensamstående kvinna, Örebro (ID 201404)

Om Familjehemmet

Ensamstående kvinna med vuxna utflugna barn. Kvinnan bor i en lägenhet på 75 kvm fördelat på tre rum och kök i Örebro med nära till centrum.

Kvinnan bor väldigt centralt och möjlighet till att promenera in till stan finns för den som gillar att promenera. Men det går även bussar in till stan varje timme.Det finns ett stort utbud av grundskolor, flera gymnasieskolor samt ett universitet i området. Det finns även riksintag för gymnasieelever med hörselskada samt döva.

Örebro erbjuder flera arenor och andra stora evenemang. Badplatser, lekplatser, största upplevelsebad inomhus, flera motions och sporthallar, ishallar, fotbollsplaner och skidbackar finns tillgängliga i området.

Kvinna är utbildad till undersköterska och jobbar på hemtjänst 75%. Familjehemmet har tidigare erfarenhet av placeringar och har haft många genom åren varav flertalet varit genom Barn och Omsorg i Sverige AB. Kvinnan har genomgått familjehemsutbildningen ”Ett hem att växa i”.

Hennes placeringserfarenheter är alltifrån autism, ADHD, sexuell utnyttjande, missbruk, psykisk ohälsa och självskadebeteende. Utöver svenska talar hon pashto, dari och lite engelska. Kvinnan har sitt ursprung i Afghanistan. Familjehemmet har inga djur.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem