Ensamstående kvinna med erfarenhet (ID 201401)

Om Familjehemmet

Ensamstående kvinna född -68 bosatt i centrala Örebro med många års erfarenhet av tidigare placerade ungdomar i hemmet. Kvinnan har haft cirka 15 placerade hos sig sedan år 2012.

Hon har även fem vuxna barn som flyttat ut. Hon är hemma på heltid som familjehem och har två rum tillgängliga för eventuella placeringar. Kvinnan bor i en hyreslägenhet som består av 128 kvm. Lägenheten består av fyra rum och kök fördelat på två våningar. På den övervåningen finns två möblerade sovrum lediga för en placering eller eventuellt syskonplacering.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Lägenheten är placerad mitt i centrala Örebro och livsmedelsbutiker, affärer, fritidsgårdar, skolor och sjukvård finns allt inom gångavstånd från hemmet. Eftersom lägenheten är centralt belägen finns det gott om skolor att tillgå i närheten. i området finns det även många fotbollsplaner, basketplaner, gym, lekparker och tillgänglighet till natur.

Hon talar svenska, somaliska och arabiska och har sitt ursprung i Somalia.

Kvinnan har genom åren som familjehem haft placeringar med varierande diagnoser samt psykisk ohälsa, bland annat autism, ADHD, självskadebeteende och misstänkt trauma. Hon har även haft ungdomar som haft problem med kriminalitet och droger. Hon tar emot barn och ungdomar mellan åldrarna 8–18 år.

Kvinnan har inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem