kompetent par bosatta i Örebro (ID 201402)

Om Familjehemmet

Man född 1975 och kvinna född 1983, bor i villa i stadsområdet Almby i Örebro. Villan består av sju rum och kök fördelad på ca 180 kvadratmeter. Familjen kan erbjuda ungdomen ett eget rum med gott om förvaringsutrymme.

Huset har ett perfekt läge med nära till stan samt ligger i anslutning till ett väldigt fint och populärt naturreservat. Skola och förskola ligger endast 500 meter från lägenheten. I området finns även livsmedelsaffärer, vårdcentral, lekparker samt möjligheten att åka skridskor.

Kvinnan arbetar som kundtjänst och mannen har arbetat som verksamhetschef på Stockholms stadsmission HVB och arbetar idag heltid med en stiftelse som ger bistånd till Colombia. Hon har två barn som är födda -12 och -10 från ett tidigare förhållande som bor hemma och mannen har tre barn från ett tidigare förhållande som bor med sina respektive mammor, yngsta pojken som är sju år är hos familjen varannan helg.

Familjen har haft över tio placeringar sedan år 2015 och har genom åren tagit emot bl.a. ensamkommande ungdomar, barn med missbruksproblematik och NPF diagnoser.

Paret har framförallt erfarenhet av arbete med ungdomar som är 13 år eller äldre.

Familjen talar svenska, engelska, spanska och har sitt ursprung i Sverige.

Familjen har en katt.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem