Par med engagemang och erfarenhet (ID 201597)

Om Familjehemmet

Par i 50-årsåldern med tre egna barn varav två är vuxna och utflyttade. En dotter född 2011 bor kvar hemma. Paret bor i en stor villa på 124 kvm i Hallsberg. Villan är fördelat på fyra sovrum, ett stort vardagsrum och ett kök. Det finns även två toaletter med dusch. Ett sovrum finns tillgängligt för en eventuell placering.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Det finns lekpark i närheten, fotbollsplaner, fritidsgårdar och även klubbor för exempelvis fotboll och handboll. Det finns även gym och simhall som familjen oftast besöker.

Kvinnan arbetar dagtid som städare i kommunen och mannen arbetar som lagerarbetare kvällstid vilket gör att det alltid finns någon hemma.

De har förutom sina egna barn även erfarenhet av tidigare placerade barn i hemmet varav två ensamkommande barn samt ett spädbarn.

Paret är väl integrerade och talar flytande svenska men även kurdiska och persiska. Familjen är ursprungligen från Iran.

I dagsläget har familjen utrymme att ta emot ett barn eller ungdom som är i behov av stöd.

Det finns inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem

Par i Sala (ID 201408)

Familj i 50 års åldern med ett hemmavarande barn född -07, paret bor i en hyresrätt mitt i Sala centrum