Par med erfarenhet i Örebro (ID 201141)

Om Familjehemmet

Par födda -63 respektive -66 bosatta i närheten av centrala Örebro i en villa på 207 kvm fördelat på sex rum. För tillfälligt finns två lediga sovrum att tillgå för eventuella placeringar. Familjen bor nära centrala Örebro och har goda bus- och cykelförbindelser till stadens olika delar. Villan ligger nära till det mesta och i närområdet finns det livsmedelsaffärer, vårdcentral och restauranger . Området har ett brett utbud av skolor att erbjuda för barn och unga i alla årskurser.

Mannen arbetar som inköpare på Willys under dagtid och kvinnan arbetar deltid som personlig assistent. Det finns alltid någon vuxen hemma.

Familjen har sedan början av 2000-talet varit familjehem. Familjen har tidigare placeringserfarenhet av främst autism, ADHD, hedersproblematik samt ensamkommande med olika familjehemsuppdrag för ett tiotal kommuner.

De är utbildade i ”Ett hem att växa i” samt ”AST” (autismspektrumtillstånd).

Paret talar svenska, kurdiska, persiska och mannen talar även arabiska. Paret har sitt ursprung i Iran.

Familjen har inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem