Par med erfarenhet av NPF, Vålberg (ID 201451)

Om Familjehemmet

Par i 50–60 års åldern bosatta i Vålberg strax utanför Karlstad. Familjen bor i en tvåplansvilla med ett ledigt möblerat sovrum. Villan är på 116 kvm och ligger i ett lugnt och familjärt område. De har en stor tomt med studsmatta och grönsaker som de odlar på fritiden. Vålberg centrum ligger 3-5 minuter promenadavstånd från hemmet och i centrum ligger även busshållplats som kan ta dig till Karlstad på 20-30 minuter. Skolor och gymnasier finns i området. Vålberg och Karlstad erbjuder flertalet aktiviteter för barn och ungdomar, däribland fritidsgårdar, fotboll och basketplaner, fotboll- och basketklubb mm. I Vårberg finns en simhall och även utomhusbad som är öppet under somrarna.

Mannen arbetar som städare på heltid i Karlstads kommun och kvinnan är arbetssökande/arbetar på timmar. De har en vuxen son som bor hemma och tre utflugna barn. Kvinnan har erfarenhet av att arbeta med barn som har autism och ADHD genom arbete som personlig assistent.

Paret talar förutom svenska även kurdiska och arabiska och har sitt ursprung i Irak.

Paret har tidigare erfarenhet av en syskontrio som var placerade på jour varannan vecka i tre månader via Grums kommun. Placeringen gick bra och jourhemmet gjorde ett gediget arbete men valde att avsluta uppdraget då de önskar fokusera sin energi på ett barn.

Familjen har inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem