Par i Västerås med erfarenhet av diagnoser (ID 201172)

Om Familjehemmet

Par födda -87 respektive -94 med en hemmavarande son född -15 bosatta i en villa i Västerås på 119 kvm med ett ledigt sovrum att tillgå för eventuell placering. Det finns även ett bredvidboende med egen ingång på gården med plats för en placering.

Familjen beskriver området som tryggt och barnvänligt. Bostaden ligger ett kort promenadavstånd från Bäckby centrum och är nära belagt till det mesta. I närområdet finns goda buss- och cykelförbindelser för att ta sig in till stan. I Bäckby centrum finns till tillgång till bland annat vårdcentral, fritidsgård, tandvård, skola, mataffärer och restauranger. Idrottsaktiviteter såsom fotboll, gym, basket och mycket annat finns också i gångavståndet. I närområdet finns det tillgång till många gymnasier och flertalet förskolor. 

Kvinnan arbetar som konsultchef och mannen arbetar på ett äldreboende. Mannen har tidigare erfarenhet av psykiskt och fysiskt funktionshinder samt synnedsättning genom LSS. Kvinnan har tidigare arbetat inom skola samt kriminalvården med diagnoser och missbruk.

Paret har erfarenhet av tidigareplaceringar.

Kvinnan talar svenska, kurdiska samt engelska. Mannen talar svenska, kurdiska samt arabiska. Paret har sitt ursprung i Kurdistan och har inga djur i hemmet.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem