Ensamstående kvinna med erfarenhet (ID 201084)

Om Familjehemmet

Erfaren ensamstående kvinna från Norrtälje bor i lägenhet på en boyta om 92 kvadratmeter i centrala Rimbo, fördelad på fyra rum, tre sovrum, kök, vardagsrum och två uteplatser. Två av sovrummen är tilltänkta för potentiella placeringar.

Det finns goda bussförbindelser i nära anslutning till kvinnans bostad. Flertalet förskolor finns i närområdet inom promenadavstånd från hemmet. Närmaste låg-, mellan-, och högstadium är belagd 5-10 minuter med bil från bostaden. Det finns flera aktiviteter inom promenadavstånd för barn och ungdomar att sysselsätta sig med, bl.a. handboll, ishockey, fotboll och simning.

Kvinnan är utbildad barnskötare och har arbetat som barnskötare, omsorgsassistent och vårdbiträde. Hon har arbetat inom äldreomsorg, som personlig assistent, på HVB-hem samt på förskola och skola. Hon har även arbetat inom LSS-verksamheter med boende och daglig verksamhet där hon har erfarenhet av att arbeta med utåtagerande vuxna. I dagsläget är hon hemmavarande men tar uppdrag som resurs på en skola i närheten när hon inte har några familjehemsuppdrag. Hon har då möjlighet att snabbt finnas hemma vid behov då uppdragsgivaren är medveten om att hon tar akuta jouruppdrag.

Hon har tidigare placeringserfarenhet av yngre barn och är godkänd i Botkyrka kommuns nämnd. Hon har haft ett tiotal placerade barn mellan 4 månader och 10 år gamla, kommit från olika kulturer och haft skiftande problematik.

Hon är van vid att barnen har olika diagnoser, trauman och starkt utåtagerande beteende samt skyddsbehov. Talar förutom svenska även engelska.

Idag tar kvinnan emot barn mellan 0–5 år. Hon kan ta emot syskon där ett barn är äldre än 6 år. Om äldre barn placeras så behöver de beviljas skoltaxi.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem