Engagerad familjehem med bred erfarenhet, gård (ID 200947)

Om Familjehemmet

Familj bestående av kvinna och man födda -62 med en hemmavarande dotter född -01. De bor i ett stort hus med två våningar. Nedervåningen består av ett vardagsrum, ett stort kök samt ett spa rum med bubbelpool och bastu. På övervåningen finns fyra rum, en toalett och en dusch. Ett rum finns tillgängligt för en eventuell placering.

I området finns det tre olika förskolor, låg, mellan och högstadieskola. Det finns även fotbollsförening samt hockey och scouternas förening. Familjen har möjlighet att erbjuda bredvid boende.

Kvinnan är utbildad musikpedagog och arbetar idag som frilansande musiker med egna företag och även som ridlärare. Mannen är folkmusiker och hantverkare. För närvarande är han anställd som musiker men är tillfälligt sjukskriven på grund av skadad arm.

Familjen har haft 14 olika placeringar fr.o.m. 2014 och framåt. De har bland annat tagit emot ensamkommande barn och har även erfarenhet av barn som blivit placerade pga. omsorgsbrist och vanvård.

Familjen tar gärna emot någon som vill börja ett nytt liv och sluta med droger eller alkoholmissbruk, eller ta emot en placerad som vill lämna sitt kriminellt nätverk och börja ett nytt liv samtidigt som det finns möjlighet att hjälpa en kvinna eller man med skyddat boende.

Familjen talar svenska, danska, engelska och har sitt ursprung i Sverige.

Familjen har även en stor hästgård med 35 hästar, 3 katter och höns.

IVO tillstånd

Barn & Omsorg har IVO tillstånd för att bedriva familjehemsvård.

Kontakt

För frågor om familjehemsplacering, kontakta oss på 019-22 22 90 eller skicka en placeringsförfrågan via formulär.

Vår familjehemsverksamhet innefattar

Medarbetare

Vår personalgrupp vill göra skillnad för varje barn.

Våra konsulenter är en blandning av nyutbildade socionomer med färsk kunskap och socionomer med lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi har även tillgång till egen psykolog för att möta de barn och ungdomar som har behov av en utredning.

För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver får de handledning av familjehemskonsulenten. Konsulenterna är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Kontakt för placering

Du kan även använda vårt formulär
för att skicka en placeringsförfrågan direkt.

Kommun & Län

Tidigare Placeringserfarenhet

Hemmavarande barn

Husdjur

Se andra Familjehem